Тя пристига винаги
по едно и също време
години, години наред
и всеки коленичи пред нея
с молба за здраве и късмет.
От камбана с меден звън
се отронват весели звуци
и макар че студено е вън,
в душите бушуват искрици.
Тя е винаги една и съща,
с обич прегръща света,
на върха на елхата събрала
надежда и безброй чудеса.
Пред нея молитвено застанала,
в ръце с горяща свещица,
се моля за мир във душите ни,
за здраве и късмет на ВСИЧКИ!
© Миночка Митева All rights reserved.