23 дек. 2011 г., 13:18

Коледа 

  Поэзия
582 0 10

Тя пристига винаги

по едно и също време

години, години наред

и всеки коленичи пред нея

с молба за здраве и късмет.

От камбана с меден звън

се отронват весели звуци

и макар че студено е вън,

в душите бушуват искрици.

Тя  е винаги  една и съща,

с обич прегръща света,

на върха на елхата събрала

надежда и безброй чудеса.

Пред нея молитвено застанала,

в ръце с горяща свещица,

се моля за мир във душите ни,

за здраве и късмет на ВСИЧКИ!

 

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??