Коледа - илюзия на бедността,
запалена свещичка от неверник,
престъпник се кълне във верността,
хорото на порока води днес свещеник.
Причастие, измислено от грешник стар,
хоругва, поверена на предател,
шестиците не са число на звяр,
убийство се извършва и от приятел.
Украси и гирлянди - превръзка за очите,
подаръци - бездушно лицемерие.
Празнуват богохулно големците
и блудници говорят за доверие.
© Даниела Атанасова All rights reserved.
Пишеш интересно!!!
Поздрави!!!