Във коледните лампички се вгледах
със поглед чист, напомнящ на дете.
Тъй мигаха красиво, сякаш бледа
ще е нощта, ако не бяха те.
И на душата моя стана топло,
защо се радвам, сякаш съм хлапак?
В мен изпари се чувството бездомно,
а беше ме обзело, като впряг.
Те, светлинките ме освободиха –
на Коледа духа блестеше в тях.
И болки, и тревоги се покриха,
аз дишах по-дълбоко, чувствах, бях.
Не искам да угасвате, не трябва –
попивам цветната ви красота!
Предвестници на Коледа ме грабват –
бленувана, искряща светлина!
,,Силата на мечтите" - колажът на художника - Веселин Христов,
това бе двигателят за творбата ми! :)
© Данаил Таков All rights reserved.