Jan 17, 2011, 8:02 PM

Коледният бал - Четвърти Коледен Творчески Фестивал 

  Poetry
535 0 4

Коледният бал

Къщите танцуваха салса

на бала на снежната виелица,

завладяла ги музика,

така диво,

че косите им от

топъл кадифен уют

се извиваха от комините право

към небето.

А то, засмяно от флирта

с нещо земно,

полека порозовяваше,

накрая се предаде

и облече официалния си смокинг

с блестящите копчета.

Беше елегантно и красиво,

достойно за празничната вечеря

в нощта преди Коледа.

Чудесата от зимните приказки

се гонеха,

оплитайки вятъра

и брояха стъпките в снега,

но щяха да влязат в къщата, едва

когато чуят

тихата детска молитва,

сънено промълвена във възглавницата…

© Таня Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??