Вярно че декември рано мръква,
но пък е уютен този мрак
в края на поредната година.
Коледата бързо се промъква
и като разглезен котарак
тегли я към топлата камина.
Тайнствено примига със очи,
сякаш бъдещето ни вещае
и преде тя своята магия.
Имаш ли желание? - мълчи
и без думи тя ще го узнае
и вплете във твойта орисия.
© Таня Гулериа All rights reserved.