Dec 25, 2013, 3:22 PM

Коледно настроение 

  Poetry
542 0 5

Не си мисли, че сам съм, мамо.

Аз имам четири стени,

приятелите от екрана

и във сърцето си ми ти.

 

Разглеждам снимки на трапези,

на подредени домове...

На рамото ми паяк слезе.

На вест е и е на добре.

 

А колко смешни са стените,

когато слушат моя глас.

Прегръщат ме и не разпитват

желая ли прегръдка аз.

 

Те като четири посоки

затвориха ме между тях.

Днес питам се, дали жестока

съдба за себе си избрах?

 

До отговора ще достигна

и избор ще направя, знам.

На Коледа съм като книга,

която препрочитам сам.

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??