Dec 13, 2013, 10:41 PM

Коледно писмо 

  Poetry » Other
582 0 4

Дядо Коледа, пристигай,
украсихме днес елхица...
Писъмце сега ти пиша -
аз подаръци не искам.

Но молба към тебе имам -
татко вкъщи да се върне
и усмивки пак да има,
мама сладко да прегърне...

намини да видиш баба,
че за нея ми е жалко,
тя пари изобщо няма,
пенсията ù е малка...

При Иван иди, съседа,
той е кръгличко сираче,
телефона все ми гледа,
но добър е, и юначе...

Имам и един приятел,
той клошар е, но отскоро,
а е бил поет, писател -
тъй вълшебно ми говори...

Дядо Коледа, прощавай,
че молбите ми са много,
но във тебе още вярвам,
а да пиша вече мога...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??