Feb 6, 2023, 10:21 AM

Колелото на Фортуна* 

  Poetry » Love, Other
600 5 12

Очите ми са с капчици зелено,

и жълто, като тичинки на цвете,

с есенция коняк са напоени.

В очите ми искрици пъстри светят.

 

Подмамен от чаровния им блясък,

се спускаш в дълбините неизвестни,

но най-отдолу е измамен пясък

и в него се затъва много лесно.

 

Не се страхуваш, ако гарван грачи,

съдбата ти е подредила руни.

Към любовта без колебливост крачиш,

заплетен в колелото на Фортуна.

_________________________________________________

* Фортуна – римска богиня на съдбата, щастливата случайност, но и на своенравието, прищявката и своеволието. Фортуна била изобразявана с рог на изобилието и весло, като кормчия на човешкия живот. Понякога на кълбо или колело (символ на изменчивостта на човешкото щастие).

© Nina Sarieva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??