Mar 23, 2012, 11:12 PM

Колко още? 

  Poetry » Other
533 0 0

Колко пъти в клетка съм била затваряна?
И колко още пъти ще бъда аз газена?
Колко още хора ще ме предадат?...
И колко пъти ще ми забият ножа във гърба?

Животът колко още изпитания ще ми възложи?
Колко още пъти на друг, а не на мене ще заложи?
Обиди колко още налага се да понеса?
И животът колко още удари ще ми нанася?

Колко още удари под кръста ще получа?
И колко още неподходящи ще улуча?
Колко още пъти ще си премълча
заради нечия чужда изгода?

Дали животът е виновен, или хората във него?
Те ли ми пречат, или просто шибаното его?
Докога аз ще бъда плячката, а не хиената?
Докога ще продължавам да падам аз във бездната?

Кажи, живот, кажи ми как да се справя,
щом всеки втори ме захвърля и оставя?
Трябва да се справя и го знам!
Но как, по дяволите, да оцелееш сам?

© Мария Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??