Sep 4, 2023, 2:43 PM

Копнеж 

  Poetry » Phylosophy, Free verse
169 4 6

Къде си, свят мечтан?
В друго време ли?
Може би в друг свят?
Къде си, свят щастлив?
Отвън ли си или отвъд?
Някъде зад хоризонта?
Или си вътре в мен?
Обетована земя ли си?
Нося ли те в себе си?
Или си измислен от мен?
Избор ли си, или съдба?
Не е ли избора? – Съдба?
Съдбата да избираш,
дори когато не избираш?
Съдбата да си щастлив,
когато избереш да си щастлив.
Къде си, свят в добрина?
Къде си, свят без войни?
Къде си, свят на мир?
Къде си, свят на вярата?
Къде си ,свят на справедливост?
Свят на милост, толерантност?
Свят на еднаквост и различие?
Къде си, свят на смелостта? Къде?
Свят на достойнство – къде?
Къде си, свят без двуличие?
Свят без маски и костюми?
Къде си свят без маскаради?
Свят, в който си себе си?
Къде си, свят на идеалите?
Свят, в който си добър?
В който се бориш за добро?
Къде си, свят мил с ближния?
Вярвам теб, дори да си илюзия!
Вярвам в теб, свят на любовта!
Светът, такъв е, какъвто е…
Аз го правя, правиш го и ти.
Щастието е в цветята и във небето,
щастието е във всеки от нас.
Правим го сами, правим го заедно…
Но не сме сами, Бог е в любовта…
 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??