Jan 23, 2010, 12:23 AM

Копнежи 

  Poetry
860 0 20

Копнежи

 

Ефирна утринна мъгла

разстила облачни копнежи

върху потръпваща вода

в дантели от рибарски мрежи.

 

Чайки, за мачти зажаднели,

в платната търсят ветрове.

С криле от полет натежали

пробуждат спящото море.

 

Луната изгрева целуна

и сякаш бризът се роди.

Простена в него мъжка струна

и погна морските вълни.

 

А те разбиват се в скалите, 

погубени от бурна страст

и устни със сапфир покрити

разтапят бриза с ласкав глас.

© Борис Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??