Oct 13, 2021, 10:00 AM

Кораб... с име "Живот" 

  Poetry » Landscape, Phylosophy, Civilian
519 2 6

   Никога няма да прекосиш океана, ако   нямаш куража да се откъснеш от брега.                            Христофор Колумб

Капитанът признава само една...
команда:"Напред!" и с нея зове.
Избира посока, издува платна,
потегля с надежда в открито море.

В бурно море вълни го заливат,
мокър до кости рулят държи.
Със зъбери остри скали го раздират,
право на грешка няма, даже не спи.

Небе и море се сливат в едно,
загубил посока цепи вълни.
Не спира за миг прегряло витло,
моторът на макс, мощно ръмжи.

Но в мрака, луната изгрява, път му вещае,
пътека, по която звездите се спускат.
В морето стихийно карта чертае,
скалите пред него с грохот се пукат.

Шепа радост в буйно море,
лъч надежда сред вълните големи.
Впрегнал вятър-хиляда коне,

в яростен порив, обуздава проблеми.

13.10.2021г.
 

© Теодора Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??