Apr 9, 2021, 3:40 PM

Космическа инсомния 

  Poetry » Other
279 0 0

Земята се изгуби. Няма я.
Отдавна не знам върху какво вървя.
Вървя ли? Или някаква измама
ме носи междупространствено сега?

Изчезнаха и другите планети,
но орбитите им и без това
непривликателно отвличаха кометите.
Не искам гравитация сега.

Няма да питам за светлината,
моя отдавнашен антагонист.
Неканена рисува по небесата.
Не, нея никога не съм я искала.

Само първичната супа остана,
дава ми шанс пак да се изградя.
В 5 сутринта вселената я няма.
Не ми се рисува, просто няма да спя…

 

09.04.2020г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??