Oct 20, 2021, 8:03 PM

Котешка неволя 

  Poetry » Phylosophy
198 1 0

 

Къща малка запустяла
кацнала на хълма.
Тя дори прозорци няма,
дворът с бурен – пълен.

 

Котарак един останал,
че къде да ходи…
И из къщата – стопанин
сам самичък броди.

 

Търпеливо се оглежда,
в буренака влиза.
Птичка търси със надежда,
гладен се облизва.

 

В тази къща запустяла
тъжен той останал,
чака пак да го погали
нейният стопанин.

 

В къщата живот да има,
гласове човешки.
Всеки някъде замина,
че били дни тежки.

 

Колко време мина вече,
да се върне някой!
Радостно да го посрещне -
все тревожно чака.

 

Застарял лежи на прага,
слънце го напича.
Лапи към муха протяга,
а сънува птиче.

 

Сънен тръгва към съседа -
котката го чака.
Тя поне е мила с него,
той ѝ мърка сладко.

 

Някога се гушкат двама,
но си тръгва бързо.
В тази къща запустяла
той пазач е също.

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??