Казваш, че съм ангел
и не знаеш откъде
при теб съм долетяла.
Но красотата моя
е като острието
на кинжала.
Блести на слънчевата
ярка светлина,
но кръв пролива,
щом спусне се нощта.
Била съм нежна и добра
даже най-невинната
в света,
по-красива и от пролетта,
ала студена и като дъжда,
но не ме сравнявай с роза
с бодли,
по-добре на нарцис
ме оприличи,
защото аз не мога
да обичам, но
пък свойта красота
най-искрено почитам.
© Галя Георгиева All rights reserved.