Dec 21, 2015, 9:16 PM

Краят на една година 

  Poetry » Other
237 0 1

Бързам, бързам. Вечно бързам.

Калдъръмен съм кутсуз

и животът все ми връзва

на веригата топуз.

 

А и виното ми снощно,

в пътя снежен ми тежи

и венецът трънен още

на челото се държи.

 

По-добре да бях останал

в задимения салон

да полегна на дивана –

кратък сън под лампион.

 

За какво да се прибирам

с оксиженови очи?

В джоба ми – шишето бира,

а главата ми – бучи,

 

от това, какво се случи

в този шумен карнавал.

Весел беше или скучен

Коледният рецитал?

 

Краят на една година

ще бележи в календар

хепи енд-а за мнозина,

а за мене – снет товар,

 

от това, че бе затапен

пътят с ангелско гише.

Осъзнал, че минах трапа –

хвърлям празното шише.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??