Кътах в нас чувал валута:
рубли, долари… еврО!
И реших, че с тях ще купя
някой биткойн алангро.
Влязох в НЕКСО със чувала,
а пред близкото гише
супер мацка, с чудно тяло,
с тен и с хубаво лице
ме покани, не във НЕКСО
аз да си направя влог,
а в един мотел отсреща
тя да ми даде урок,
как с успех да инвестирам
и спестявам този век,
и с кого да си партнирам,
за да стана нов човек.
Съгласих се на момента
със прекрасната мома,
да разгледам регламента
на интимната игра.
Хукнах с нея към мотела
със чувалчето в ръце,
да изпробвам там модела
на валутното моме.
Без проблеми взехме стая
в еднозвездния бардак,
и без въобще да се мотая
на нечистия матрак,
почнах тихо да разпитвам
за предлагания план:
Колко - от чувала - кинти
аз ще трябва да й дам,
да опитам всички екстри
съществуващи до днес.
Без задръжки и комплекси
да надигна кратко чест.
В миг момето взе да смята
с калкулатор във ръка,
колко - месечни заплати
аз ще трябва да платя,
за да легна кротко с нея -
като главен акционер,
без… за екстри да копнея,
в поза беден мисионер.
След секунда тя ми каза
свойта базова цена.
Аз пък хлъцнах… и отказах
всички екстри на мига!
Почнах мигом ортаклъци
някой лев да ми свали,
и след кратки пазарлъци
тя в очи ми съобщи,
да се… наредя във НЕКСО
на опашката под строй,
и без екстри и анекси
да си купя биткойн в брой!
Дълго мислих по въпроса
за високата цена.
С тази мацка - чернокоса
да си легна ли нощта?
И накрая… аз се вслушах
в работливото моме:
криптобиткойни си купих,
цяло, пълно портмоне!
Сложих си ги в телефона,
нямах нужда от торба.
Нито с алчна примадона
да започвам веселба.
С тях въздишах денонощно,
заживях във техен плен.
Виртуално - много мощно
те растяха всеки ден!
Но… през Новата година,
в януарските слани
криптобиткойна се срина
до мизерни низини!
Хукнах в НЕКСО със чувала
да изтегля някой лев,
и след кратка - ала-бала
със един докаран шеф,
аз изтеглих… куп монети:
рубли, долари… еврО!
С тях от близката аптека
си закупих - алангро:
малко родни аспирини,
памперси и аулин,
лъскав блистер аналгини
и въже със вазелин!
Юри
Йовев
Февруари
2023 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.