Jun 13, 2017, 10:04 PM

Кръговрат 

  Poetry » Other
419 0 1

КРЪГОВРАТ

 

 

Времето бавно минава,

щом душата страда, боли;

младостта тихо изтлява

в копнеж по любов и мечти.

 

Птицата бързо отлита на юг,

усетила полъх на вятър студен;

днес няма никого тук,

тъй както от деня ми рожден.

 

Сякаш по навик живея –

очакващ, сънуващ и плах;

назад да погледна не смея,

мигом обзема ме страх.

 

Пред мене дълго се взирам,

търсейки някаква цел,

но все не намирам

и ставам колеблив и несмел.

 

С тази палитра рисувам

картината мрачна на своя живот

и в надежди бленувам

да оставя следа за бъдния род.

 

Всеки призван е за нещо

и очите макар да са в мрак,

сърцето усеща горещо,

че духът жив ще е пак.

 

Природата спомня ми днес

законът вечен и пръв –

човека, налагащ превес,

ще слее с нея своята кръв.

 

Кръговратът на дните

шепти ми безспир –

живота ни скрит е

в съвършенство и мир.

 

 

15.IV.2011
Камен Тодоров ©

 

© Камен Тодоров All rights reserved.

За мултимедийна визуализация, моля отворете: www.vbox7.com/play:1e9157eb

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Обърни се към Твореца - там потърси смисъла и целта!... Хареса ми стихотворението. Поздрави, Камен!
Random works
: ??:??