Aug 19, 2008, 7:53 AM

Кръговрат 

  Poetry » Phylosophy
860 0 11
Всяка стъпка е бавно умиране.
Сантиметри прескочен живот.
Разчертани по план, избродирани
на вселенското звездно пано,

изучаваме с устни Отвесното.
Теглим риска да бъдем добри.
Даже порите страх са пресметнати.
Заземени са двете вини,

че си тръгваме с празни предсърдия,
а пристигаме с жадна ръка.
Споделените койки са дървени.
Островърх е денят. Затова

всяка стъпка е бавно умиране.
Между стъпките шумва живот...
щом увиснем – по план избродирани
на вселенското звездно пано.

© Ружа Матеева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??