Jan 27, 2011, 11:24 PM

Кръговрат... 

  Poetry » Love
660 0 0

За една отминала раздяла... за повторението ù и за надеждата, че съдбата е достатъчно жестока да те върне при мен...

 

 

 

 

 Там, където е текла вода, пак ще тече,

там, където кръвта се е съсирвала, пак ще има рана.
Там, където има склон, гравитацията надолу винаги ще те влече.
Там, където има страст, там има и забрана.

И точно там, където реката се слива с морето,
кръвта безжизнена се влива в сърцето.
Точно там, където пресъхнал изворът стои,
бистра вода хладна ще струи.

Но пак ще я погълне земята жадна
в пазвите си тиха, но коварна...
Там, където огънят ще дойде и ще стори прах,
там, за да извърши смъртни си грях.

Но виждаш, реката пак ще пресъхва,
умира и пак, и пак тръгва,
но никога същата не е, не бляска, не пее,
а мудна и мъртва във финален танц се лее.

И съсирената кръв пак ще потече ледна,
но душата ранена винаги ще си остане бедна.
Кървиш ли, глупецо обичащ, то значи живееш,
но не как да е, а просто бавничко, докато не изтлееш.

И там, където имало е обич, пак ще пламти,
но омразата някогашна за нея ламти.
И където страстните милувки угаснат и по склона се спуснат,
очаквай да паднеш след тях, за да могат полу-мъртъв да те вкусят.

Падни на колене и нека се спуснем по пресъхналата река
безмълвни и вътрешно мъртви, с тела изстинали - ръка за ръка.
Макар да ме е страх да потърся избягалата си душа,
може би така било е писано... да изсъхне и тази река,
да си иде страстта,
да пренапиша хиляди пъти света
и да срещна любовта,
за да намеря, че тя всъщност никога не си е отивала...

 

© Росица Саси Дамянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??