Mar 18, 2021, 11:22 AM  

Кръговрати – V. В очакване 

  Poetry » Love, Odys and poems
646 5 11

   V. В очакване

           

Млада и стройна жена хубавица,

бърза ли, бърза... лети като птица.

Вярва, че този път той ще се върне...

тръпне в очакване пак да го зърне!

 

Влака пристига, но него го няма.

Тръгва обратно, минава през храма...

Шепне молитви и бавно се връща,

пуста и празна е нейната къщата.

 

Спомен отминал разплаква очите.

Поглед, блуждаещ в тавана, в стените...

Първа целувка, докоснати устни.

Белег в сърцето... Лъжите безвкусни...

 

23, 30 ч. 30 декември 2020

 

        

© Иванъ Митовъ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??