Sep 10, 2008, 9:05 AM

кръст 

  Poetry
406 0 3
КРЪСТ


Пак хвърля сянка
черен гарван –
кръст на нашата раздяла -
бич на дните ми самотни.
Луд съм по тебе,
Гургулице бяла!
Как гнездо да поделим?
В него сте отдавна двама.
Кръжат крилете уморени.
Няма клон за мене!
Няма дом за мене!
Падам,
Гургулице.
Ласките си дай!
За мене клон ще бъдат.

Гургулице бяла!

© Мимо Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??