Jun 21, 2019, 10:04 PM

Кръста на мойта душа 

  Poetry » Other
609 3 2

Кръста на мойта душа

 

Никой, нищо днес не ми дължи.
Даденото от мен, бе безвъзмездно.
Но защо аз останах длъжник?
Какво взех, за мен безполезно?

 

Някой включи в кюпа дълбок
за мен сметки нелепи кредитни,
подменени, подли, жестоки,
за да повишат своите дебити.

 

Което от душата си давах с любов,
те го вменяваха за дан към мен,
направиха живота ми тежък, суров,
прерязаха пътя ми напред устремен.

 

Фалшивите дългове как да платя,
щом ми бръкнаха дори в гнездото,
прекършени криле как да летят,
да хранят любовта си от блатото?

 

Сили нямам да докажа лъжата.
Длъжница ще ме посрещне смъртта.
Бог знае всичко – ще има отплата...
Ще олекне кръста от мойта душа...

 

21 06 2017

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, Стойчо, нелепо е, но когато от рождение ти се вменява дълг /причината е дълга за обяснение/, искаш, или не искаш го усещаш, защото той винаги напомня за себе си. Благодаря за прочита и разбирането!
  • Тъжно и нелепо е да се усещаш длъжник, когато не дължиш...
Random works
: ??:??