Mar 16, 2013, 10:35 AM

Кръстопът или посока 

  Poetry » Love
726 0 1

 АЗ ЛИ СЪМ ТВОЯ КРЪСТОПЪТ,

 ИЛИ ИСКАШ ДА СЪМ ТВОЯТА ПОСОКА,

 ПО КОЯТО НЯМА ОТЪПКАНА ПЪТЕКА,

 И ЩЕ СТЪПВАШ С ПЛАХИ СТЪПКИ 

 И ПОЛЕКА.

Ако те е страх,

назад върни се,

на страхливец не ще подам ръка,

себе си напразно не измъчвай 

със спомен за несбъдната мечта.

 

Ако пътя си веднъж поел си,

 трудно е по втори да започнеш да вървиш,

 и ако утре на кръстопът се ти окажеш,

кой ли път ще извървиш...

© Велина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??