Feb 23, 2013, 1:36 PM

Кръв и стомана 

  Poetry » Other
627 0 3

Утринният въздух галеше ризниците,

напрежение имаше сред войниците,

за бой редиците им бяха подредени,

за предстоящата битка въоръжени.

Сигнал за атака издават,

железни воини се спускат,

към победа се устремяват,

бойни знамена се развяват,

конници напред препускат,

шпорите в конете забиват,

към схватката наближават

и с враговете се сблъскват,

всеобщо клане настана,

гибел хората обхвана.

Кръвожаден бяс завладя бойците,

във кърви целите обляни са те,

погледи обезумели изпод шлемовете искрят,

остри саби изтребителна кървава песен шептят.

Бойното поле потънало е в кръв,

мъжете се бият сурово, със стръв,

дълги копия свирепо мушкат,

извити остриета секат,

мощен удар приковава войник на земята,

стомана се забива през доспехите в плътта.

Трещи боздуган огромен,

звучи злочест стон предсмъртен,

лети стрела от арбалет,

пада прободен конник клет.

Тежки брони кънтят,

големи щитове звънтят,

стоманен меч свисти,

кръвта бързо шурти,

тъжен вятър вее,

над мъртвите жалее.

 

декември 2002

 

© Виталий Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • то и това е следлюбовно май...
  • Веднъж щях да напиша нещо нежно и любовно, но поради стеклите се обстоятелства написах следлюбовно стихотвориение, а то не е изпълнено с обич и нежност. Имам и едно друго започнато, но едва ли ще го завърша, защото ми се струва банално и комерсиално, иначе вероятно ще се хареса на почитателите на любовната поезия, но пък за сметка на това имам много изпълнени с кръв и смърт, не е ли хубаво това.
  • Ще ти кажа под секрет, че ми е много интересно да те видя като нежен лирик например!
Random works
: ??:??