Apr 23, 2009, 8:30 AM

Кукла на конци 

  Poetry » Other
664 0 6

Кукла парцалена,
на въжета от слама
(Някой ú дърпа конците.)
Актьорът-смешник в
тъжна маска...
(Някой му бе нарисувал
зловещи очи)
Вижда само ужас
през тях.
Пламва завесата,
и въжетата лумват
от огъня.
(Бесило за куклата?!)
Спускат завесата.
Актьорът-смешник
остава напук...
Изгориха му маската.
Тъжно-смешна.
Но докрай ще играе
своята роля.
Спира оркестъра.
Удар на барабан
само ечи -
бавно, отсечено.
Пукот на слама.
Куклата плаче.
На свойте въжета виси.
Лумва пламък.
Изгаря на кладата
театрално,
Кънти
от тъжно-смешни,
почти невъзможни
аплаузи.
Срива се сцената
с грохот.
Изгаря до пепел
пиесата странна
заедно
със своя тъжно-весел
смешник,
със зловещи
от ужас очи.
Маската падна...

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??