Dec 31, 2007, 3:30 PM

Кулата 

  Poetry » Other
511 0 2
Кулата

В памет на Анели.



Тук времето е спряло,

застинало в един

смразяващ свят.

Като надгробен камък

в мъртвото поле

издигната е кула.

Луната някак

зловещо осветява

този страшен кът.

И кучетата като

вълци оградили плячка

обикалят в кръг.

Тук било и момичето,

обичащо гербери,

което бяга от вълците.

И днес там се чуват

нейните писъци.

Тук е видяла

вълците с изпъкнали

вени и празни сърца.

До кулата в това

мъртво поле

лежало момичето

с червени коси,

до букет разпръснати

гербери.

Едно студено тяло

с никога не изстинало

сърце.

© Мария Чонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??