Feb 29, 2008, 6:03 PM

Културна злободневка 

  Poetry » Civilian
924 0 2

 

Култура ли!? Каква ти...?

Душите ни крещят,

насила изтерзани,

на бедни и богати,

чудовищно раздрани.

 

И как със "Моля" и с "Мерси",

с усмивка лека да погледнем,

когато в тъжните очи

насъщният все тегне.

 

Не можем ние като Графа*

в килия мрачна да стоим

и с мислите си все към Свободата

безгрижно да летим.

 

Мечтите ни са толкова големи,

че вярвайте ми, просто няма време

боклука от земята да си вземем

и под небето от бензинни пари да поседнем.

 

Затуй не ни корете, драги,

нали и вий били сте млади,

култура има, да, така е,

но как върху живота ни влияе,

                                   всеки сам си знае!

 

 

* граф Монте Кристо

© Ники All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всяко поколение идва със своя ценностна система... така е
  • Да,не можем да летим безгрижно като Графа,защото умствения ни багаж е станал по-лек,вследствие на разграбването на културата-процес,предизвикан от гениалността на хората...
Random works
: ??:??