Apr 20, 2011, 10:33 PM

Къде е? 

  Poetry » Other
718 0 0

Къде е?

 

 

Нищо в тъмнината

Маха ми с презрята,

Мизерна нота от счупен талант

В прах от подигравки реещ се и стенещ.

 

Кристално зло в тъмен ъгъл,

Скрито зад мъглата, осъжда пак на смърт.

Постройка на смелите чувства

Рухва копринено, крехко.

 

Последна частица надежда

Облак с тежест издишва.

Кратко трептене в гърдите

Секва примирено след време.

 

Прозорец към съда подземен

Отвори портални стъкла

И гледа опулено в мрака,

Търси последна наивна искра.

 

Къде е, пита сърната,

Изядена без жал от дъжда,

Къде е, се пита,

... къде?

 

 

 

Йоана Р. Николова

19.04.2011 г.

 

 

© Йоана Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??