Nov 20, 2011, 4:13 PM

Къде е верният път? 

  Poetry » Phylosophy
479 0 3

КЪДЕ Е ВЕРНИЯТ ПЪТ

 

Животът минава по широкия друм,

но вървим през горичка от трънки -

да намериш верния път трябва ти ум,

без жестоки борби, гонитби и спънки…

 

Щастие кълни навред като тревата,

но ние го тъпчем без милост и жал –

сал с доброта и човечност в душата

ще получиш, но трябва и ти да си дал…

 

Обичта е безоблачно звездно небе,

но не намираме щастлива звезда -

изгубили непорочността си на дете,

погубихме феята бяла на любовта…

 

Ала не скърбете, не ридайте напразно,

че съдбата ни изправя сега до стената -

грешките направиха битието омразно,

затуй потърсете в себе си човещината!...

 

Човечността е този ключ към живота,

за резето на човешкото ни щастие –

тя освобождава ни навек от хомота,

спасителна лодка от всяко нещастие!...

© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много много силен стих! ,,ще получиш, но трябва и ти да си дал…'' Поздравления, Лили! Прегръдка!
  • Браво!Така силно и въздействащо!Поздравявам те!
  • Човещината!!!Браво!
Random works
: ??:??