Jul 29, 2013, 11:34 PM

Къде животът е по-сносен 

  Poetry » Other
381 0 3

Минавайки през див планински край
на дълъг път, край пресен гроб жена
приседнала, прославен самурай
веднъж видял. Попитал я: Вина

каква към боговете има тя,
та с този дял жесток са я проклели?
Отвърнала му: „Тук, да заплатя
живота ни сред дивите предели,

наложи се със син непрежалим
и скъп съпруг, разкъсани от тигър.”
„Защо сред този лес непроходим
живеете, а не сред хора?” „Мигар

сред хората животът е по-сносен?
Та тук от тигри само се боим,
а долу, сред полето, голи, боси
и властници ще трябва да гоим!”

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??