Oct 26, 2009, 2:06 AM

Къде отиваш 

  Poetry » Civilian
511 0 3

Задържаха двама мъже, размахвали калашник пред дискотека

 

Къде, Българийо, отиваш?

Защо? Разстрел подир разстрел!

Ти беше плодородна нива.

Нима сега си просто цел,

в която стрелят? И защо ли?

Измамница ли си, или

се като блудница разголи?

Навярно много те боли!

В теб изстрелите рикошират,

че всичките сме твоя кръв.

И докато един умира,

почувствахме се всички стръв.

Аз искам просто да живея,

тъй както си живях преди,

тъй както мога и умея -

да имам дом, деца, мечти.

Българийо, къде отиваш?

Защо си пак на колене,

защо уплашена се свиваш,

защо не кажеш свойто НЕ!

© Гинка Гарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • На колене сме ние, а България чака да се изправим!
    Поздрав!
  • Крещи БЪЛГАРИЯ, не, не, не, но кой я чува,като гласът и днес е глас в пустиня! Стихът ти е силен и докосва сърцето на всеки истински БЪЛГАРИН!
  • Това е истината за съжаление-напрежение, насилие, смърт.
    Поздрави за силните стихове.
Random works
: ??:??