Jul 11, 2018, 2:06 AM

Къде са поетите 

  Poetry » Other
283 0 2

Къде са ни поетите, къде?

А все по-нужни са такива птици,

щом сме подвили пак снага на две,

зависими от жалки политици.

 

Недейте слуша думите им, спрете!

Не трябва да сме в техния роман.

Поезията, тя е друго цвете –

градина в стихове, словесен храм.

 

Възторг е нужен, нужни са ни песни,

нужна е свобода, нужен е плам!

Да счупим тия страхове тъй бесни,

вкарали нас в оковите – роман.

 

Роман тъй дълъг, тягостен и мрачен,

роман без край, без смисъл и без срам.

Щом зачетеш го, вече си обречен,

а стих е нужен кратък, смел и прям!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти, Владо! Така е, добре, че има такова пространство на съмишленици, иска ми се да ги будим тия заспалите, ама те май са в кома вече! Поздрави!
  • Поздравления, Приятелю! Поетите са тук - едни е в твое лице...
Random works
: ??:??