Mar 25, 2018, 6:52 PM  

Къде сте? 

  Poetry » Phylosophy, Civilian, Other
301 2 0

Лицата тук са ви, ала душите?
Отвън сте будни, а отвътре спите.
Зарадвахте ли някой с топлината,
тъй както слънце гали планината?

Телата тук са, тук ли са сърцата?
Ръка протегнахте ли в тъмнината,
към просяк, към изстрадалото куче,
докарано от раните да смуче!?

Очите тук са ви, ала мечтите?
Със вещи непотребни са покрити.
Безсмъртието е ведно с делата,
от Бога озарени с благост свята!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??