Nov 22, 2016, 12:36 PM

... където не ти се пъха пръста... 

  Poetry » Love
708 2 5

                      ... където не ти се пъха пръста - не си пъхай главата...

                      или: тялото ли е непослушно или Душата...

 

 

                    "Душата постъпва винаги разумно, когато действува самостойно —

                      само тялото я заставя да върши глупости."
                                                                    Андерсен.

 

Живея във себе си. Зорлем. Превито.

С галоши. С пантофки. Кокитя се.

Смъртта е от тиква. С двуколка.

Помахва. Поклаща се. Клонка. 

 

На призрак ръцете ми. Светят.

По пътя се губя. Сам клетник.

И примки си сплитам. Да съхна.

Пътеките - мокри. Замъкват ме.

 

А тялото – грозде. На чепка.

Събира живот. После лепне.

Във мишите дупки се муши.

Лулите ги чупи. Не пуши.

 

Прилича на лудост. На пакост.

На вран кон. В стадо от макове.

Скръбта ми събува галошите.

Глупостта е щастлива. И лоша.

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??