Jun 16, 2006, 2:43 AM  

Към Хеката 

  Poetry
561 0 1

О, Хекато!

На пътища тъмни богиньо –

обединила земята,

небето

и морските пътища,

владееща мъртви души

в небето синьо,


Персова щерко,

самотна другарко

на сънища,

могъща богиньо

на Бакхус...


Приеми кучета

в жертва на своя лик

непрекършен –

животнояда

и непрепасана,

яки бици ловуваща...


Мъжехранителко!

Нимфо,

водителко

с дух съвършен...


Приеми благочестивите жертви

на свойте отроци

и осъди благосклонно

земните ни пороци!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • В грешка си Мо! Прекръстването мене не ме е засегнало - не се казвам Керим! Ако имаш в предвид покръстването и то ме е подминало - за кръщене пък въобще и няма да говорим (църковно)! Така, че съм си езичник отвсякъде!
Random works
: ??:??