Feb 12, 2020, 11:36 AM

Към сеяча 

  Poetry
508 0 3

Върви си, сеячо. Тука нямаме ниви.
Ръждясват отдавна браните криви.


Засяли сме всичко с мак и със къклици,
и държим във ръце не дикани, а бъклици.


Ти със работи празни недей се измъчва!
Я ела, поседни с нас на масата в кръчмата.


Да попееме песни, и да пием и плачем – 
от това се нуждаем, не от разни сеячи.

 

 

(вдъхновено от https://otkrovenia.com/bg/prevodi/seyach-2)

© Cucurbita Maxima All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??