May 5, 2016, 8:38 PM

Към залеза 

  Poetry
2871 6 28

 

                                       До залеза е трудно време,

                                       до залеза е труден път

                                       и много грапави моменти,

                                       раняващи душа и плът.

                                       И ти е нужна тишината,

                                       за да дочуеш всеки стон,

                                       и ти е нужна самотата –

                                       последния ти тих подслон...

                                       А не възторжения крясък

                                       на нечие безумно его,

                                       не отразения му блясък,

                                       а нечия усмивка бегла!

                                       И не безсмисления кикот

                                       на дебнещи в нощта хиени...

                                       Защото думите не викат –

                                       те шепнат даже неродени.

                                       До залеза е трудно време

                                       и всеки носи своя кръст,

                                       и никой никому не ще отнеме

                                       полагащата му се тиха пръст!

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??