Apr 24, 2015, 4:22 PM

Късна пролет 

  Poetry » Love
509 0 13

Тази пролет е толкова късна…
и премръзнала в сиво очакване
Ветрове я мечтаха… Невръстна.
Стана бяла невеста на Слънцето.


И зелените пъпки в душите
ни разлистват красиво и поривно.
Нацъфтяха коприви в сълзите
на забравени в мислите облаци.

 

Зажужаха пчелите – копнежи,
аромат да събират от времето...
С теб сме два влюбени таралежа,
свили се във бодли от проблемите.

 

Тази пролет е толкова късна...
плодовете ù зреят в сърцата ни.
Някой ден, щом със дъх ги откъснем,
ще повярваме в нашето лято.

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??