Feb 24, 2011, 8:43 PM

Късно е 

  Poetry » Love
594 0 1

 

 

      Ти искаш да съм все оная

      разцъфнала вишна

      и пак да кършиш клонки

      с белоснежни цветове...

 

      Но аз не можех да остана

      вишната предишна -

      отдавна цветовете ми

      са зрели плодове...

 

      И спираха тук пътници -

      от жега изнурени,

      беряха сочни вишни,

      весел смях край мен ехтя...

 

      А късни ветри позлатиха

      листите зелени...

      Прощавай, мили,

      с цели два сезона закъсня!

 

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??