Nov 19, 2023, 7:38 AM  

Ласка 

  Poetry » Love
220 0 0

Люляк вехне в мъка и самота,

нежността от него ще е далече!

Знае, че скоро ще иде нощта,

че светът с него е безчовечен!

 

И сред толкова тревога и болка,

които люлякът нявга ще изпита,

ела, огрей го ти - мила девойка,

нека си жива, здрава и честита!

 

Горчивата тъга на зрелостта

до краен предел го терзае,

но си най-чудесната мечта,

ласка твоя само той желае!

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??