Jul 3, 2008, 10:09 AM

Латино 

  Poetry » Civilian
518 0 2

 

ЛАТИНО

 

 

1. Санчо с шареното пончо
яхна сивото магаре,
крепи своето сомбреро,
жури мексиканско слънце.

2. Санчо тръгна към полето
къмто царевица зряла.
Санчо своя сърп наточи,
златни снопове поваля.

3. Санчо кулени събира -
плод на цялата година.
Санчо морен гръб превива,
в къщи чакат го петима.

4. Санчо грабна тежка пушка,
революция ще прави,
но врагът го взе на мушка,
гладни пет гърла остави.

5. Санчовите кости бели
на полето още тлеят,
ни кочани, ни мамули
повече не ще да зреят.

 

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мдааа...
    Поздрави!
  • кукурузе, мамуле, спечена клисавица и прах в г.зъ!
    не ми ги разправай на мене тия работи, и язе ше дигна революция, не сал Санчо!
Random works
: ??:??