Sep 13, 2007, 2:35 PM

Леко тежко 

  Poetry
637 0 2
Омръзна ми от тежки хора
с походки тежки, тежък смях.
С усти, незнаещи умора
да възхваляват собственото"АЗ".

Омръзна ми от груба сила,
от бицепс, трицепс и юмрук.
Гнездо в душите дребни свила,
омразата трепери в страх.

Бои се от мига, във който
на маската разчупения лик
ще счупи огледало илюзорно...
мигът на истината е... безлик.

Омръзна ми, но мъничка надежда
прокрадва се среднощно във ума.
Кой с тежестта си може да ни вземе
усмивката на слънцето след дъжд?

Те нека имат си походка тежка
и тежък поглед, тежък смях.
Усмихнете се, приятели, с увереност,
че Слънцето изгрява с... лекота...

© Нела Цолова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??