Jul 21, 2012, 6:15 PM

Летен дъжд 

  Poetry » Landscape
2227 0 24

       Летен   дъжд

 

 

 

Слънцето се  стече

в капките на топъл дъжд ,

прати поздрав от далече

на полето с натежала  ръж.

 

Едри капки оживяват

заспалите във жегата стъбла ,

шумят и тихичко припяват

веселата песен на дъжда.

 

Блести окъпано полето,

едрее щедрият му  дар,

бушува огън и в сърцето

прихванало от летния пожар.

© Запрян Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??