Летен стих
Слънчевото лятно утро
на палавия юни
ухае салкъмено
понесло се по калдъръма.
Щурци омайват щураво
като пред сенокос...
а вятърът възхитен
подхвърля песента им на птиците.
Акварелни капчици роса
светят в листенцата на чемшира.
С усещане за обичащ ден,
любов пулсира в очите.
Искащо. Лятно.
Ванко Николов (Starkmaster)
© Ванко Николов All rights reserved.