Jun 10, 2021, 10:59 AM

Лилипути 

  Poetry » Civilian
233 0 1


Лилипути


Расла съм на раменете
на вековни великани!
Аз съм Българка
Родила съм се във Земя
красива и велика!
Господ дал й е
богатства най-безбройни...
че да храни нас , деца,
поколения и поколения от внуци!
Дал ни е и красота - нея всякъде
по Българска земя я пръснал!
Да ухае, да цъфти и да радва ни душите
И в полята и в горите,
в равнини и по върховете снежни!
И води ни подарил - езера,
реки, морета!
Всичко дал ни -
стиснат не е бил!
Птици и животни с нас заселил -
да не сме сами
и да не сме самотни!
Пръснал красота навред -
да е радост за душите -
всякакви цветя и билки!
Ароматни, ненаситни!
Розов, цяла равнина , килим ни подарил!
И заръчал ни едно -
да живееме във мир!
Да се трудим и да сме добри,
и в сърцата на децата...
да засееме любов, добро и красота!
Да сме великани по сърце!
Да сме лъвове по смелост!
В нашата земя да крачат,
смели , честни, горди хора!
Аз съм Българка!
В таз земя съм се родила
и на великани, раменете
са били за мен упора!
Лилипути не допускам
с моята, Земя свещена
да се гаврят!
Нека да напуснат днеска -
в Лилипутия да се преселят!
Аз съм Българка родена...
И такава,
горда ще остана!


Valentina N.V. ( Mitova)
09/06/2021

© Valentina Mitova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??