Apr 16, 2018, 2:06 PM

Лодка 

  Poetry » Phylosophy
340 1 1

Моя лодка със счупена мачта,

със окъсани стари платна,

не сънувай далечни пристанища –

една неоткрита земя.

 

Не сънувай тропични морета

и един неуморен маяк,

който винаги в път да те води,

да те връща на родния бряг.

 

Забрави за подводните рифове,

грубо удряли твойто лице,

от които и белези носиш,

и пробойни в самото сърце.

 

...Остани си самотна на кея

със отпуснати стари платна.

Утешително да те люлее,

една уморена вълна...

© Мария Марковска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??