Jan 19, 2021, 9:26 AM

Лошо време, лоши думи 

  Poetry » Other
952 1 4

Идат, идат вълчи думи,

вълчи зими, вълчи дух.

Леден вятър помежду ни,

думи – ледени куршуми.

Като бренекета:

ух!

 

Идат, идат змийски думи,

змийско лято, змийски глас.

Хвърлени душите в бурена,

между сухите ластуни –

сухи змийски съблекла:

ссс!

 

Станали човешки думи.

Като гмеж, неизброими.

Като прилепи летят,

у кого ли ще преспят,

омърсят и отлетят...

Яд.

© Райчо Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??