Ще се пристрастя през лятото,
след новините към новите ти чехли
и щастливата усмивка.
И зимата заради теб ще заобичам
и ще се отрека от собствената гордост.
А след това е време за реалност,
че ти си някой
и твойта дума с моята не пасва;
и радвам се, че дълги са ръкавите,
и скриват колко силно НЕ обичаш.
Не, няма да си тръгна тази вечер,
макар да чувам колко учестено дишаш.
Макар да чувствам,
че и кожата ми вече не привлича,
макар да ме боли, че друга си събличал.
И въпреки това, ще дойде ден,
след който всеки дъх ще е различен
и ще е време да те надживея,
заради това, което ми остави...
Кого ли лъжа -
пак на пейката пред твоя дом ще чакам
и пак сълзите ще текат, когато минеш.
Макар сърцето вече с друг да е събрано,
сърцето е с душа и не може да забрави...
А ти не искай никога да знаеш -
тогава нямах силата да си призная,
тогава не спасявах себе си!... и тебе не спасявах...
Различно е сега,
но не защото сме различни,
различно е, защото трябва.
И моля те, недей да вярваш не на мене -
за тебе нищо лошо аз така и доказах.
Та ти щом съществуваш - значи съм живяла!...
А когато дойде време,
на децата си ще кажа:
"Беше вирус. Вляво. Точно до сърцето.
Тогава просто не обичах да живея
и не знаех,че не се лекува."
© Обичаща All rights reserved.